ممکنه تا حالا بفکر خرید اپلیکیشن افتاده باشید یا برای ایده یا استارتاپ و حتی کسب و کار خودتون نیاز به اپلیکیشن داشتید اما اطلاعاتی در این زمینه ندارید و نمیدانید چجوری باید شروع کنید و یا حتی از شرکت های برنامه نویسی یا طراحی سایت و اپلیکیشن قیمت گرفتید اما قیمت های متنوعی ارائه دادند و شما نمیدانید قیمت کدام شرکت واقعی و منطقی است.
قبل از هر خریدی توجه داشته باشید که نیاز به تحقیق و کسب اطلاعات در مورد آن خدمات یا کالا دارید و اعتماد بیش از حد به فروشندگان ممکن است سبب نارضایتی شما شود. ما در این مطلب قصد داریم اطلاعات شما را در رابطه با خرید اپلیکیشن چه اندروید و چه آی او اس افزایش دهیم تا بهترین خرید را انجام دهید.
مرحله اول نوشتن دایکیومنت برای سیستم(پروژه یا اپلیکیشن)
اپلیکیشن هایی که بصورت آنلاین و اینترنتی کار میکنند معمولا نیاز به پنل مدیریتی دارند که این پنل مدیریتی اکثریت تحت وب هستند و یعنی از طریق وب سایت خودتون میتوانید اپلیکیشن رو مدیریت کنید(برای مثال محصولات خود را درج کنید و …). شما در این مرحله که مهمترین بخش است باید دایکیومنتی(متن توضیحات) برای کل سیستم تهیه کنید یا بنویسید که در مطالب بعدی راهنمای نوشتن دایکومنت را کامل آموزش خواهیم داد اما بطور خلاصه یک عنوان برای پروژه خود در نظر بگیرید(مثلا فروشگاه اینترنتی کفش) و بعد سناریو خود را بطور خلاصه توضیح دهید. برای مثال توضیح دهید که کاربر بعد از درج شماره موبایل کد احراز هویت دریافت میکند و وارد میشود و دسته بندی ها را مشاهده میکند و … و به همین صورت بخش های اپلیشکن را از دید کاربر توضیح دهید.
بعد از نوشتن سناریو باید نقش ها یا عامل ها(Actor) را تعیین کنیم. مثلا یک نقش مدیرکل، نقش دیگر مشتری یا بازاریاب، نماندیگی و … و برای هر کدام از این نقش ها امکانات و دسترسی ها رو توضیح دهید. برای مثال مدیر کل امکان تعریف شهر، محصول، نمایندگی و غیره را دارد و نقش نمایندگی فقط درج و ویرایش محصولات و به همین صورت نقش ها را تکمیل کنید و امکانات کل پروژه را به همین روش قدم به قدم شرح بدهید.
هر توضیح دیگری دارید میتوانید در این دایکیومنت درج کنید که برای مثال توضیحاتی در مورد گرافیک پروژه و نمونه های مشابه ای اگر سراغ دارید درج کنید. توجه داشته باشید که دایکیومنت اولیه خود را زیاد طولانی نکنید(حداکثر بین سه تا پنج صفحه) تا اون شرکت حوصله مطالعه را تا پایان دایکیومنت داشته باشد و اگر تا حدودی به نتیجه رسدید نسخه کامل تر را برایشان ارسال کنید.
تعیین و محاسبه قیمت اپلیکیشن
برای برآورد قیمت اپلیکیشن دایکومنتی که در مرحله قبل توضیح دادیم را برای چندین شرکت طراحی اپلیکیشن ارسال کنید و درخواست محاسبه هزینه را بدهید. نکته ای مهم است این است که از شرکت بخواهید دو قیمت به شما ارادئه دهد و یک قیمت ساخت معمولی و حرفه ای و همچنین برای ارائه سورس کد ها سوال کنید که آیا این قیمت همراه با تحویل سورس ها میباشد یا نه و بعد از اینکه به شما قیمت ها را ارائه دادند از آنها دلیل اخلاف قیمت یا آپشن هایی که آن قیمت بیشتر را ارائه داند را سوال کنید. از شرکت های برنامه نویسی سوال کنید که در چه مدت زمانی تحویل میدهند و هزینه پیش پرداخت و مراحل پرداخت و همچنین مدت زمان پشتیبانی بعد از تحویل را سوال کنید.
نمونه کارهای طراحی اپلیکیشن رو ازشون بخاین و تعداد کاربران آنها را سوال کنید و حتما درخواست کنید که نمونه ای از پنل های مدیریت اپلیکیشنهایی که ساخته اند را به شما نشان دهند(یوزر و پسورد دریافت کنید و لاگین کنید و نه اینکه فقط تصویر ارائه دهند).
در ایران با پدیده ای رو به رو هستیم به نام دلال و این دلال برنامه نویس پروژه شما نیست و فقط اطلاعاتی در این زمینه دارد و پروژه را به برنامه نویسان شرکت خودش یا شرکت های دیگر یا فریلنسر ها میسپارد. سعی کنید مستقیم با کسی در ارتباط باشید که برنامه نویس پروژه شما است و یا مدیر پروژه میباشد و هم اطلاعاتش در این زمینه زیاد است که برای رفع باگ ها و تغییرات احتمالی با مدت انتظار کمتر و راحت تر انجام شود.
برای برآورد قیمت میتوانید میانگین قیمت شرکت ها را در نظر بگیرید اما مشروط به اینکه شرکت ها کاملا متوجه خواسته شما شده باشند و قیمت های پایین و یا خیلی زیاد نداده باشند. بعوان نمونه یکی از مشتریان ما قیمت پروژه فروشگاهی را از شرکتی ۸۰ میلیون تومان گرفته بود و قیمتی که ما به ایشان همراه با سورس ها تحویل دادیم ۱۰ میلیون بود و دلیل این قیمت بالای اون شرکت ممکنه که با توضیحات ناقص مشتری کامل متوجه پروژه نشده باشند و پروژه به دید اون شرکت بزرگتر در نظر گرفته شده و دلیل دیگر میتواند گران فروش بودن آن شرکت باشد.
کیفیت نمونه کارهای طراحی اپلیکیشن یا وبسایت
شما بعنوان یک مشتری باید بتوانید که کیفیت نمونه کار ها رو بسنجید و تصمیم درست تری برای انتخاب شرکت طراحی اپلیکیشن بگیرید. از شرکت ها بهترین نمونه کارهایشان را درخواست کنید و توجه داشته باشید که تعدد و تعداد زیاد نمونه کار ها دلیل بر کیفیت آن شرکت نیست. کیفیت نمونه کار ها از امکانات و ویژگی های آنها و تعداد مشتریان و تعداد داده های درج شده میتوان بررسی کرد. برای مثال نمونه کار فروشگاهی دارند که فقط صد کاربر دارد یا فقط صد محصول دارد و این زیاد قابل اطمینان نیست و ممکن است برای پروژه شما که داده های بیشتری دارد به مشکل برخورد کند. مطمئن شوید نمونه کار هایی که ارائه میدهند واقعا کار خود آنها باشد و از آنها بخواهید که ثابت کنند.
قرارداد های طراحی اپلیکشین
از نکات مهم قرارداد های طراحی اپلیکیشن میتوان به ترتیب مراحل پرداخت، پشتیبانی، تغییرات، تحویل سورس ها و … را نام برد. پرداخت ها معمولا برای پروژه های متوسط تا بزرگ در طی دو مرحله یا سه مرحله پرداخت میشود که پیش پردخت و پرداخت بعد از تحویل و مرحله آخر پرداخت بعد از انتشار در اپ استورها میباشد. ما در قراردادهامون برای تغییرات جزئی و ظاهری بعد از تحویل مشکلی نداریم اما تغییرات مانند حذف یا افزودن امکانات بعد از بستن قرارداد امکان پذیر نیست مگر اینکه با توافق هزینه و زمان انجام شود، پس هرآنچه که نیاز دارید بهتر است همان ابتدا در دایکیومنت درج کنید تا برآورد هزینه دقیقتر صورت بپذیرد و دچار مشکل نشوید.
پشتیبانی اپلیکیشن ها شامل رفع ایرادات و باگ ها میباشد و شامل تغییرات نیست و نکته مهم اینکه همه اپلیکیشن ها حتما با باگ هایی روبه رو خواهند شد و از این بابت جای نگرانی نیست و اگر شرکتی مدعی شد که باگ نخواهد داشت از نظر ما حرفه ای نیست و اغراق آمیز صحبت کرده است. اما باید با شرکتی کار کنید که این مشکلات را به سرعت رفع کنند و این سرعت العمل در رفع باگ برای برخی از اپلیکیشن ها بسیار حائز اهمیت میباشد.
انتخاب شرکت مناسب برای طراحی اپلیکیشن
همانطور که در بالاتر توضیح دادیم با توجه به قیمتی که ارائه داده اند، نمونه کارها و نمونه قرارداد حالا میبایست شرکتی را با توجه به بودجه و نوع کارتون انتخاب کنید.
- شرکت هایی که قبلا پروژه ای شبیه پروژه شما را انجام داده اند از نظر ما مناسب تر هستند زیرا تجریه در آن زمینه دارند و از همه مهمتر شما میتوانید نمونه پروژه خود را قبل از خرید ببینید و با قیمت مناسب تری خرید کنید زیرا که اون پروژه قبلا کد نویسی شده است و زمان زیادی برای تحویل نیاز نیست و قاعدتا آن شرکت از فروش پروژه مشابه(کپی) با قیمت پایین تر استقبال خواهد کرد.
- در انتخاب شرکت سعی کنید با صاحبان نمونه کارهایی که انجام داده اند تماسی داشته باشید و میزان رضایت آنها را سوال کنید.
- اگر پروژه شما در ابتدا نیاز به اپلیکیشن اندروید دارد و در آینده نیاز به آی او اس یا بلعکس داشتید حتما شرکتی را انتخاب کنید که توان ساخت اپلیکیشن ios را داشته باشد تا مجبور نباشید که برای نسخه آس او اس بدنبال شرکت دیگری باشید و داده های خود را در اختیار آنها هم بگذارید.
- شرکتی که سورس کدها را تحویل میدهد به نسبت بقیه شرکت ها قابل اطمینان تر است.
مالکیت اپلیکیشن(مهم)
هرآنچه که برای اپلیکیشن شما نیاز است را خودتان تهیه کنید. اگر اپلیکیشن شما نیاز به پنل پیامکی دارد این پنل را خودتان تهیه کنید و برعهده شرکت نگذارید واگر نیاز به هاست یا دامنه دارد حتما با نام خودتان تهیه کنید حتی اگر آن شرکت میزبانی هاست هم دارد اما از شرکت دیگر مناسب تر است.
برای انتشار در اپ استورها مانند کافه بازار یا گوگل پلی حتما با نام و اکانت(account) خودتان منتشر کنید و فایل KeyStore که فقط مربوط به برنامه های اندروید که با فرمت jks است را همراه با یوز و پسورد از شرکت دریافت کنید. (اگر با این اصطلاحات آشنا نیستید میتوانید در گوگل جستجو کنید.) دلایل و توضیحات و مشکلاتی که ممکن است برای عدم توجه با این بخش در آینده دچار شوید زیاد است و برای کسب اطلاعات بیشتر با تیم سورگ ارتباط برقرار کنید.
سایت های فریلنسری برای طراحی اپلیکیشن
طی چند سال اخیر سایت های برونسپاری پروژه که فریلنسرها(آزاد کارها) در این سایت ها در قالب تیم و یا انفرادی کار میکنند گسترش یافته است. معروفترین این سایت ها در دنیا freelanser.com و در ایران پونیشا ponisha.ir است.
روش کار در این سایت ها به این صورت است که برنامه نویس ها با تخصص های مختلف در این سایتها ثبت نام میکنند و کارفرما یا مشتری هم در این سایت پروژه خود را تعریف میکند و برنامه نویسان پیشنهادات خود را که شامل قیمت و زمان است را برای کارفرما درج میکنند.
قیمت پروژه ها در این سایت ها بسیار پایین تر از شرکت ها است که دلایل مختلفی دارد اما آیا واقعا برای پروژه شما مناسب است و آیا قیمت آنها منطقی است یا شرکت ها؟
اگر پروژه شما نسبتا کوچک و هم هزینه ای است و مطمئن هستید که کار ساده ای است این سایت ها مناسب هستند اما اگر پروژه شما بزرگ است توصیه میکنیم با شرکتها همکاری کنید و مهمترین دلیلش این است که همکاری در این سایت ها در قالب پرداخت های امن و واسطه گری خود سایت ها صورت میگرید و شما اجازه برقراری ارتباط خارج از سایت را ندارید و همچنین شناخت مناسبی نمیتوان از فریلنسرهای آنجا پیدا کرد و … .
نتیجه گیری
قبل از هر خریدی حتما اطلاعات خود را در آن زمینه افزایش دهید و برای درخواست طراحی اپلیکیشن نیاز به اطلاعت زیادی دارید که در این مطلب کامل به آنها اشاره کردیم. شرکتی را انتخاب کنید که به نسبت نمونه کارهایش و اعتبارش، قیمت مناسبی داشته باشد و قیمت های خیلی ارزان ممکن است شما را پشیمان کند و از طرفی قیمت های گران تضمینی بر کیفیت نیست و باز هم ممکن است دچار مشکل شود. ما مشتریانی داشته ایم که نسخه قبل را یک شرکت و برای نسخه جدید ما را انتخاب کرده اند و این نشان میدهد که خیلی از افراد به دلیل کمبود اطلاعات محکوم به ضرر و شکست و صرف هزینه های اضافی هستند و بدون تحقیق فقط در حال تست کردن شرکت های متفاوت هستند تا بلکه یک شرکت باب میل خود پیدا کنند.
منبع: سورگ
بدون دیدگاه